Zal ik een liedje?

31-08-2021 | Rubriek(en): Welzijn

Een zoektocht naar hoe het is om iemand met vergevorderde dementie te zijn.

Stichting Presentie deed hier de afgelopen jaren onderzoek naar binnen twee woonzorglocaties van Zorgbalans. De onderzoekers interviewden zorgprofessionals en trainingsacteurs. Maar zij volgden vooral een aantal bewoners met vergevorderde dementie. Van het onderzoek verschijnt in november het boek ‘Dementie van binnenuit’ (bij Uitgeverij Lannoo).

Voor wie niet kan wachten, verscheen er eerder al een intieme bundel ‘Zal ik een liedje’ met blogs en foto’s. Bij de bundel hoort een video. Hierin vertelt fotograaf Wilco Versteeg over zijn vader, die dementie heeft. In de bundel ‘Zal ik een liedje’ leest u over de mensen die we leerden kennen in het onderzoek. Deze bundel kunnen wij (in een beperkte oplage) gratis aanbieden aan belangstellenden.

U kunt maximaal 1 exemplaar per persoon aanvragen (tegen €5,- verzend- en verwerkingskosten) via de website van Stichting Presentie. Of door een mail te sturen naar info@presentie.nl.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Ladru

‘Het is aangenaam in De Heemhaven’ Ruud Ladru (79) woont ruim zes jaar in De Heemhaven. Ruud is een actieve bewoner. Hij maakte corona...

Lees verder