Zorgbalans verlengt samenwerking met Amsterdam UMC

10-01-2019 | Rubriek(en): Nieuws

Met als doel meer kennis te krijgen en daarmee de zorg voor ouderen te verbeteren, heeft Zorgbalans op woensdag 9 januari de samenwerking met Amsterdam UMC, binnen het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO-VUmc), voor onbepaalde tijd verlengd. Binnen het UNO-VUmc, waar Zorgbalans onderdeel van is, wordt antwoord gezocht op vragen uit de praktijk door bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek. De kennis uit de onderzoeken wordt gebruikt om de zorg voor onze ouderen te verbeteren.

Het UNO-VUmc bestaat sinds 2006. Onderzoekers, zorgprofessionals én cliënten werken samen aan het verbeteren van ouderenzorg. De kennis uit de onderzoeken wordt gebruikt om de zorg aan onze ouderen te verbeteren. En omdat het om een samenwerking gaat tussen wetenschap en praktijk worden er daadwerkelijk concrete verbeteringen doorgevoerd. Naast Zorgbalans en Amsterdam UMC nemen nog 22 andere zorgorganisaties deel aan het UNO-VUmc.

De leden van het UNO-VUmc houden zich bezig met verschillende thema’s. Zo werken we aan goede zorg voor mensen met een hersenaandoening: Hoe verleen je de beste zorg aan mensen met dementie? En hoe ga je dan om met ‘probleemgedrag’? Het UNO-VUmc heeft een bewezen effectief zorgprogramma ontwikkeld dat beschikbaar is voor ouderenzorgorganisaties binnen én buiten het netwerk. Andere thema’s zijn antibiotica-resistentie en geriatrische revalidatie.

Door deelname aan het UNO-VUmc heeft Zorgbalans een voortrekkersrol in de ontwikkeling van de ouderenzorg. Een positie die we met trots innemen en waar we met elkaar verantwoordelijk voor zijn.

De ondertekening van de nieuwe samenwerkingsovereenkomsten vond plaats op de campus van Amsterdam UMC.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder