Martha Flora Haarlem

Martha Flora, aanbieder van particuliere dementiezorg, beschikt sinds 2016 over een  locatie in Haarlem. Martha Flora Haarlem is een beschermde leefomgeving voor mensen met dementie. Zorgbalans is als zorgpartner aan Martha Flora Haarlem verbonden.

Visie
Bij Martha Flora wonen mensen met dementie voor wie thuis wonen niet meer gaat. Martha Flora is uniek op het gebied van dementiezorg. Want bij Martha Flora krijgen mensen met dementie alle ruimte om hun eigen leven zo goed mogelijk en in alle waardigheid voort te zetten. Binnen een geborgen en beschermde samenleving, waar het persoonlijk welbevinden van de bewoners voorop staat. De Martha Flora medewerkers creëren een persoonlijke, liefdevolle relatie met elke bewoner en hun naasten, die altijd welkom zijn. Om dat elke dag waar te kunnen maken werkt Martha Flora, in vergelijking met de reguliere zorg, met een dubbele bezetting aan medewerkers. Zorgvuldig geselecteerde betrokken en ervaren professionals die allemaal de speciale Martha Flora opleiding hebben gevolgd.

Martha Flora Haarlem
Martha Flora Haarlem biedt volop ruimte aan in totaal 30 bewoners. De bewoners wonen in hun eigen comfortabele studio met privé sanitair en een pantry. Ze mogen hun woning helemaal zelf inrichten, zodat ze zich zoveel mogelijk thuis voelen. De studio’s grenzen direct aan de Meander: de warme, beschermde samenleving van Martha Flora. De Meander biedt uiteenlopende gemeenschappelijke ruimten met een verschillende sfeer en afwisselend prikkelaanbod. Bijvoorbeeld de bibliotheek, de huiskamer, de eetkeuken, de tuinkamer en het atelier. En natuurlijk is er de ruime, beschutte tuin. Naast de studio’s biedt Martha Flora ook appartementen die bewoond kunnen worden door echtparen.

Wie is Martha Flora
Martha Flora is opgericht door Marco Ouwehand en vernoemd naar zijn eigenzinnige moeder. In 2004 bleek dat zij de ziekte van Alzheimer had. Marco besloot een ‘droomhuis met houvast’ te ontwikkelen, waaraan hij zijn moeder met een gerust hart kon toevertrouwen als thuis wonen niet meer zou gaan. Inmiddels heeft het onderscheidende zorgconcept van Martha Flora zich ruimschoots bewezen en heeft Martha Flora acht locaties in Nederland.

Meer weten?
Heeft u interesse in wonen bij Martha Flora? Vraag dan een rondleiding aan via www.marthaflora.nl of neem contact op met Bianca van Koolwijk, locatiemanager van Martha Flora Haarlem, via 06 41 832 163 of per mail naar b.van.koolwijk@marthaflora.nl.


Adres

Martha Flora Haarlem
Helmlaan 10
2015 LE Haarlem
06 41 832 163
b.van.koolwijk@marthaflora.nl


Niet de juiste
zorg gevonden?

Zoek zorg in uw regio
Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder