Ontmoetingscentra

Ontmoetingscentrum Zandstroom ZorgbalansHeeft u zelf last van beginnend geheugenverlies, of is er bij uw partner, familielid of vriend dementie geconstateerd? Dementie kan veel vragen en onzekerheid oproepen. In onze ontmoetingscentra krijgt u hulp om daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Hier ontmoet u mensen die hetzelfde meemaken en deelt u zorgen, tips en gezelligheid.

 

Andere mensen met geheugenproblemen ontmoeten

In bijna elke gemeente kunt u terecht in onze ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Hier ontmoet u andere mensen die, net als u, geheugenproblemen of een vorm van dementie hebben. In het informele en gezellige centrum kan iedereen zijn of haar verhaal kwijt. U hoeft niet steeds uit te leggen wat er aan de hand is. U kunt met andere bezoekers iets leuks ondernemen. Aan de professionele medewerkers kunt u specifieke vragen stellen of gewoon een keer extra uw verhaal kwijt.

Koken, lunchen, schilderen

In het ontmoetingscentrum stelt u samen met de andere bezoekers en de medewerkers het programma samen. Daarbij houden we rekening met wat u graag doet, waar u aan wilt werken en wat u kan. Het belangrijkste is dat u en de andere bezoekers zoveel mogelijk blijven doen wat u gewend bent te doen. En als dat niet meer zo goed gaat, helpen we u het anders te doen. We koken en lunchen vaak samen in het ontmoetingscentrum, doen aan beweging of pakken er een spelletje bij. U kunt bij ons creatief aan de slag of bijvoorbeeld meehelpen in de keuken. Daarnaast is er alle ruimte om zorgen over dementie en geheugenverlies of juist tips te delen.

Mantelzorgers ook welkom

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor degene die geheugenproblemen heeft als voor de mensen om hem heen. U bent als mantelzorger ook welkom in ons ontmoetingscentrum. Hier kunt u regelmatig een voorlichting of informatiebijeenkomst bijwonen over een thema gerelateerd aan geheugenverlies. Voor groepsgesprekken of een persoonlijk gesprek met de professionele medewerkers is alle ruimte. Ook kunt u meedoen aan (een deel van) het programma van de daggroep.

Kom langs bij een van onze ontmoetingscentra voor dementie

Bij Zorgbalans kunt u terecht bij negen steungroepen en ontmoetingscentra voor mensen met geheugenproblemen. Kijk op de pagina ‘Zorglocaties’ voor een ontmoetingscentrum bij u in de buurt. U bent van harte welkom om een keer langs te komen voor een kopje koffie of een rondleiding.

Onze ontmoetingscentra: