Revalidatie

revalidatie“Na een heupoperatie moest ik weer goed leren lopen om mijzelf thuis te kunnen verzorgen. Zorgbalans helpt mij om de dagelijkse activiteiten weer zelf te kunnen”

Bent u voor een ziekte, operatie of na een ongeluk opgenomen in het ziekenhuis? Waarschijnlijk wilt u dan zo snel mogelijk terug naar huis of naar uw woonzorgcentrum. Revalidatie is daarbij belangrijk. Het helpt u om ook na een langdurige ziekte of zware operatie uw oude leven weer op te pakken. Als u al iets ouder bent, dan herstelt uw lichaam anders dan in uw jongere jaren. De specialisten van Zorgbalans houden daar rekening mee, waardoor uw revalidatie altijd bij u past.

Revalidatie bij Zorgbalans

Revalidatie is een persoonlijk proces. Ieder lichaam herstelt anders en uw persoonlijke levenswijze en voorkeuren zijn uniek. Bij Zorgbalans luisteren we naar uw wensen en behoeften. We stimuleren u zo veel mogelijk zelfstandig te doen, zodat u sneller naar uw eigen vertrouwde plek kan. Vanzelfsprekend houden we uw voortgang goed in de gaten en helpen we u waar nodig. Hierdoor is de revalidatie echt op u afgestemd.

Alles is revalidatie

U werkt in onze revalidatiecentra aan een zo snel mogelijke terugkeer naar uw thuis. Uw verblijf bij ons staat geheel in het teken van uw revalidatie en herstel. Alle activiteiten (dus ook het wassen en aankleden, maaltijden klaarmaken) zien we als revalidatie. Dat zijn namelijk dingen die u thuis straks ook weer zelf doet. Door onder toezicht deze activiteiten te oefenen krijgt u ze zo goed mogelijk weer onder de knie. Met onze revalidatie kunt u met een gerust hart terug naar uw eigen plek of een nieuwe aangepaste woning.

Revalidatie in IJmuiden en Haarlem

Voor onze unieke revalidatietrajecten kunt u terecht in de gemeenten Velsen en Haarlem. Velserduin IJmuiden en Zuiderhout zijn ingericht om u te helpen revalideren. Velserduin IJmuiden biedt naast ‘gewone’ revalidatietrajecten ook specifieke trajecten aan voor mensen met geheugenproblemen.