Huurwoning met zorg

Bent u gewend om zelfstandig te wonen? Houdt u ervan om de dagelijkse dingen in huis zelf te doen, al vindt u een beetje hulp daarbij soms wel prettig? Zoekt u een huis dat beter op u is ingericht? Denkt u dan eens aan een huurwoning met zorg. Zelfstandig en vrij om de dingen op uw manier te doen, met goede ondersteuning als u dat wilt. Dat is wat een huurwoning met zorg biedt: zelfstandig wonen in een prettige omgeving, met de zorg en services die u nodig hebt. Bij Zorgbalans bieden wij u Zorgeloos Wonen en zorgwoningen aan.

Zorgeloos Wonen

In woonzorgcomplex De Moerberg in IJmuiden huurt u betaalbaar en met veel ruimte voor uw persoonlijke woonwensen. We noemen dat Zorgeloos Wonen. Als er een moment komt dat u zorg, hulp of (gemaks)diensten tegen extra kosten erbij wilt krijgen, dan regelt u dat eenvoudig en snel. Zorgeloos Wonen is het plezier en de zekerheid van een eigen plek en de veiligheid en vertrouwdheid van De Moerberg. Een gezellige plek, waar altijd wat te doen is.

Inrichting

Vanuit de zelfstandige woningen van Zorgeloos Wonen heeft u uitzicht op de duinen of de voetbalvelden. U kunt kiezen uit vijf typen zelfstandige huurwoningen: studio’s en tweekamerappartementen. Alle appartementen hebben een aparte voordeur, een eigen badkamer en een kleine keuken. U heeft uw eigen privacy en kunt gezelschap opzoeken door gewoon uw voordeur uit te stappen. In het gemeenschappelijke restaurant en de tuin is er altijd wel plek voor een praatje.

Extra service

Wat heeft u nodig om het naar uw zin te hebben? Omdat u misschien andere wensen heeft dan uw buren, hebben we een groot aanbod aan extra diensten waar u uit kunt kiezen. Een greep uit het aanbod:

  • Alarmopvolging
  • Maaltijden aan huis
  • Huishoudelijke hulp
  • Gezamenlijke activiteiten
  • Was- en strijkservice
  • Vervoer

Ook verzorging en medische zorg is altijd in de buurt. Of u nou (tijdelijk) hulp nodig heeft bij uw persoonlijke verzorging of meer gespecialiseerde zorg. De professionele zorgverleners van Zorgbalans werken dichtbij en kunnen snel vertrouwde gezichten voor u worden.

Tevreden buren

De mensen die nu al via Zorgeloos Wonen een appartement huren, zijn tevreden. Het wonen bevalt hen tot nu toe erg goed. In dit artikel krijgt u een rondleiding door het huis en leest u enkele citaten van bewoners en medewerkers.

Zorgwoningen

Mensen die zorgbehoeftig zijn of 75 jaar en ouder zijn, kunnen in aanmerking komen voor een zorgwoning. Dit zijn zelfstandige woningen waar zorg- en dienstverlening mogelijk is. De woningen zijn dan ook te vinden in de nabijheid van een verzorgings- of buurthuis waar je als bewoner van een zorgwoning gebruik kan maken van de dagactiviteiten.

Wilt u informatie over zorgwoningen in de gemeente Velsen? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling van Zorgbalans. Zij zijn telefonisch te bereiken op 088 – 118 92 01 of per mail via infopunt@zorgwoningenvelsen.nl.

In de gemeente Velsen hebben de volgende locaties het label ‘zorgwoning’:

  • De Hofstede in de Velserbroek
  • De inleunwoningen Huis ter Hagen in Driehuis
  • Het Zeewijkplein in IJmuiden
  • De Schulpen in Velsen Noord

Om in aanmerking te komen voor een zorgwoning in de gemeente Velsen is inschrijving bij www.mijnwoonservice.nl verplicht! Ook als u op zoek bent naar een huurwoning met zorg in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal of Zandvoort kunt u zich inschrijven via www.mijnwoonservice.nl.

Wachttijden

De wachttijd voor het verkrijgen van een zorgwoning hangt af van de inschrijfduur, eventuele voorkeuren of zorgindicatie en de medische of sociale urgentie.

Hof van Leijh

Dit complex is een voorbeeld van sociale woningbouw nieuwe stijl: doelmatig, flexibel, compact en geschikt voor uiteenlopende bewoners. In het gebouw komen voorzieningen die bedoeld zijn voor de bewoners van Hof van Leijh én voor de buurtbewoners. Sociale contacten met bewoners en buurtgenoten zijn makkelijk te leggen in het activiteiten-dienstencentrum ‘De Buurtwinkel’ en het ‘Buurtrestaurant’ op de begane grond. Voor kwetsbare ouderen biedt Zorgbalans een ontmoetingscentrum op de begane grond en een zorgsteunpunt. Door deze voorzieningen kunnen senioren langer zelfstandig wonen in Hof van Leijh.

Bent u geïnteresseerd in een zorgwoning in Hof van Leijh? Neem dan (vrijblijvend) contact op met de afdeling Zorgbemiddeling. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 023 – 891 05 50 en kunnen u vertellen wat de voorwaarden zijn voor het huren van een zorgwoning.

Mensen met een zorgindicatie (Wmo, Wlz of Zvw) of een Wmo verhuisadvies krijgen voorrang. Let op: hiervoor moet u wel ingeschreven staan bij Woonservice.

Hoe blijf ik op de hoogte?
Op Elan Wonen kunt u zich aanmelden als geïnteresseerde, u komt dan op de ‘interesselijst’. Alle geïnteresseerden op deze lijst worden actief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en vorderingen van dit project. Meer informatie over dit complex is te vinden op Elan Wonen.