Woonzorgvoorziening Horstendaal en Saanensduin

In Park Vogelenzang te Bennebroek heeft Zorgbalans een nieuwe woonvoorziening met zorg gerealiseerd. Deze nieuwbouw bestaat uit twee nieuwe gebouwen die de namen ‘Saanensduin’ en ‘Horsendaal’ hebben gekregen. Beide namen hebben een link met de locatie van de gebouwen: de nieuwe woonzorglocatie is gebouwd in een duingebied dat bekend stond als het Jan Saanensduin. ‘Horstendaal’ verwijst naar het landgoed Horstendaal dat ooit een paar honderd meter verderop stond.

Duurzame keuzes
De beide gebouwen met elk 32 studio’s en een aantal gemeenschappelijke ruimtes zijn aan alle kanten omgeven door natuur. De zo duurzaam mogelijk ontworpen gebouwen beschikken over zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting en hoogwaardige isolatie (driedubbel glas). Er is geen gasaansluiting nodig. “Wij streven er naar om al onze gebouwen zo energiezuinig mogelijk vorm te geven”, licht Rob Huijsmans, manager vastgoed van Zorgbalans, toe. “Bij het realiseren van een compleet nieuw gebouw maken we daarom zo veel mogelijk duurzame keuzes.”

Intensieve zorg
Zorgbalans komt met deze nieuwbouw tegemoet aan de vraag in de regio naar een beschermde woonomgeving voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Er is plaats voor 64 bewoners die vanwege de zorg die zij nodig hebben, niet meer thuis kunnen wonen. De bewoners en het kleine, vaste team van medewerkers voeren met elkaar een huishouden, waarbij de vrijheid van de cliënt om zijn leven in te richten zoals hij dat wil voorop staat.

Interesse?
Als u interesse heeft om te wonen in Horstendaal of Saanensduin, kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling via 023 – 891 05 50. We hebben op dit moment een wachttijd van drie tot vier maanden (afhankelijk van de afdeling). Wachttijden zijn slechts een indicatie en wijzigen dagelijks. Wilt u meer exacte informatie over wachtlijsten, neemt u dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling. Om in aanmerking te komen voor woonruimte dient u wel te beschikken over een indicatie Wet Langdurige Zorg.


Adres

Woonzorgvoorziening Horstendaal en Saanensduin
Rijksstraatweg 119 - 121
2121 AD Bennebroek
023 8 918 918
info@zorgbalans.nl


Download hier de brochure

Niet de juiste
zorg gevonden?

Zoek zorg in uw regio
Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Wildschut

Drie jaar geleden verhuisde Hermina Wildschut-Frantzen (88) van de Pijlslaan in Haarlem naar een kamer in Huis ter Hagen in Driehuis. Dit nadat een...

Lees verder