Woonzorglocatie Horstendaal en Saanensduin

In Park Vogelenzang te Bennebroek heeft Zorgbalans een nieuwe woonzorglocatie gerealiseerd. Deze nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen die de namen ‘Saanensduin’ en ‘Horstendaal’ hebben gekregen. Beide namen hebben een link met de locatie van de gebouwen: de nieuwe woonzorglocatie is gebouwd in een duingebied dat bekend stond als het Jan Saanensduin. ‘Horstendaal’ verwijst naar het landgoed Horstendaal dat ooit een paar honderd meter verderop stond.

Duurzame keuzes
De beide gebouwen met elk 32 studio’s en een aantal gemeenschappelijke ruimtes zijn aan alle kanten omgeven door natuur. De zo duurzaam mogelijk ontworpen gebouwen beschikken over zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting en hoogwaardige isolatie (driedubbel glas). Er is geen gasaansluiting nodig. “Wij streven er naar om al onze gebouwen zo energiezuinig mogelijk vorm te geven”, licht Rob Huijsmans, manager vastgoed van Zorgbalans, toe. “Bij het realiseren van een compleet nieuw gebouw maken we daarom zo veel mogelijk duurzame keuzes.”

Intensieve zorg
Zorgbalans komt met deze nieuwbouw tegemoet aan de vraag in de regio naar een beschermde woonomgeving voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Er is plaats voor 64 bewoners die vanwege de zorg die zij nodig hebben, niet meer thuis kunnen wonen. De bewoners en het kleine, vaste team van medewerkers voeren met elkaar een huishouden, waarbij de vrijheid van de cliënt om zijn leven in te richten zoals hij dat wil voorop staat.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in een woonruimte van Horstendaal en Saanensduin, dan kunt u natuurlijk een kijkje komen nemen. U kunt hiervoor contact opnemen met de medewerkers van Zorgbemiddeling op werkdagen via 023 – 8 910 550. Voor locatie Horstendaal en Saanensduin bedraagt de wachttijd twaalf tot achttien maanden (afhankelijk van de woongroep). Wachttijden zijn slechts een indicatie en wijzigen dagelijks. Wilt u meer exacte informatie over de wachtlijst, ook dan neemt u contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.


Adres

Woonzorglocatie Horstendaal en Saanensduin
Rijksstraatweg 119 - 121
2121 AD Bennebroek
023 8 918 918
info@zorgbalans.nl


Download hier de brochure

Niet de juiste
zorg gevonden?

Zoek zorg in uw regio
Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis. Hij woont...

Lees verder