Woonzorg- en revalidatiecentrum Velserduin

Moet u revalideren en zoekt u een prettige plek met professionele zorg? Of gaat thuis wonen niet langer en zoekt u een nieuw thuis in een veilige en aangename omgeving? In beide gevallen kun u bij Velserduin terecht. 

  • kleinschalig wonen met eigen kamer
  • veilig en beschermd wonen in huiselijke en gezellige sfeer
  • 24/7 professionele zorg, begeleiding en behandeling
  • veel aanbod van activiteiten
  • ook dagbesteding en -behandelingen mogelijk in Dagcentrum Velserduin
  • revalidatieafdeling met gespecialiseerd team en de nieuwste middelen
  • voor elke revalidant een eigen kamer

Wonen in Velserduin
In de groepswoning heeft u een eigen kamer en deelt met acht andere bewoners een huiskamer. Beneden is een gemeenschappelijke ruimte waar u iets kunt drinken en mensen kunt ontmoeten. Hier worden ook activiteiten georganiseerd, zoals zingen of een optreden. U krijgt geregeld een uitnodiging voor een dagje uit, bijvoorbeeld naar de dierentuin.

Tijdelijk in Velserduin
Kunt u na een ziekenhuisopname niet direct naar huis omdat u eerst moet revalideren? Of zoekt u een prettig tijdelijk onderkomen omdat uw partner of mantelzorger bijv. met vakantie gaat of de zorg voor u tijdelijk niet op zich kan nemen? Ook dan kunt u terecht in Velserduin.

Dagcentrum Velserduin
Naast een tijdelijk onderkomen kunt u bij ons ook terecht als u alleen behoefte heeft aan dagelijkse ondersteuning of begeleiding. Dagcentrum Velserduin organiseert vier dagen per week activiteiten voor kwetsbare ouderen. De activiteiten worden afgestemd op uw behoeften en helpen u om thuis dingen langer zelf te blijven doen. Ook behandelingen van bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut en andere therapeuten zijn mogelijk. 

Rondleiding
Bent u geïnteresseerd geraakt na het lezen van deze informatie, dan kunt u met de zorgmanager van het huis bellen. Een rondleiding en een oriënterend gesprek zijn altijd mogelijk.

Wachttijden
Wachttijden zijn slechts een indicatie en wijzigen dagelijks. Voor locatie Velserduin hebben we op dit moment een wachtlijst van maximaal zes maanden (afhankelijk van de afdeling), voor revalidatie kunt u vrijwel direct terecht bij ons. Een arts van Zorgbalans bepaalt in overleg met uw behandelend (huis)arts of u nog een paar dagen in quarantaine moet vanwege het risico op het coronavirus, of dat dit in uw geval niet nodig is. De meeste van onze nieuwe cliënten zijn namelijk al in quarantaine geweest, thuis of in het ziekenhuis. Mochten de artsen het verstandiger achten dat u in quarantaine gaat, dan hoeft u bij Velserduin niet de hele dag op uw kamer te blijven, als u zich aan de hygiënemaatregelen houdt. Ook kunt u net als de andere cliënten bezoek ontvangen. Heeft u vragen over uw specifieke situatie, dan kunt u bellen naar de afdeling Zorgbemiddeling: 023 – 891 05 50.


Adres

Woonzorg- en revalidatiecentrum Velserduin
Scheldestraat 101
1972 TL IJmuiden
0255 562 100
info@zorgbalans.nl


Download hier de brochure

Niet de juiste
zorg gevonden?

Zoek zorg in uw regio
Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Wim Dielemans

Wim Dielemans, 81 jaar, is sinds afgelopen zomer bewoner van woongemeenschap De Molenweid in Velserbroek. Wim is in alle opzichten een kleurrijk iemand. Zo...

Lees verder