Revalidatiecentrum Zuiderhout

Locatie Zuiderhout Zorgbalans


Revalidatiecentrum Zuiderhout ligt in Haarlem, aan de rand van het mooie Haarlemmerhoutpark. Hier bent u in de juiste handen om te revalideren na een ziekenhuisopname, als u hartproblemen heeft of als u wilt aansterken tussen behandelingen door. Dankzij onze nauwe banden met het ziekenhuis, kan Zuiderhout voor u een prettig alternatief zijn voor het ziekenhuis.

  • Intensieve samenwerking met ziekenhuizen en zorginstellingen
  • Veel specialisten en hoog opgeleide zorgmedewerkers
  • De nieuwste (zorg)technieken
  • Goed restaurant waar familie ook welkom is
  • Fijne sfeer tussen bewoners en medewerkers

Herstellen en aansterken
In Zuiderhout wonen mensen vaak tijdelijk. Veel van de bewoners revalideren na een ziekenhuisopname of sterken aan tussen bijvoorbeeld chemokuren in. Ook komen hier mensen die hartproblemen hebben en het ziekenhuis willen verruilen voor een warmer thuis. Dit is mogelijk dankzij onze nauwe samenwerking met specialisten uit het ziekenhuis. Wij hebben voor iedereen precies die zorg en aandacht die zij nodig hebben. Mensen die revalideren moedigen we aan om zoveel mogelijk zelf te doen, zodat ze sneller weer naar hun eigen vertrouwde huis kunnen. Voor mensen die aansterken, nemen we wat meer uit handen.

Filmavonden en wandelen
Zuiderhout ligt in een levendige woonwijk in Haarlem Zuid, naast de prachtige Haarlemmerhout. In dit park kunt u wandelen of andere oefeningen doen. Zowel voor als achter ons huis kunt u buiten zitten in onze mooie tuin. Ook binnen in het huis is van alles te doen: schilderen, zingen, rummikub, filmavonden en nog veel meer. Ook maken we af en toe uitstapjes buiten de deur en één keer in de twee weken is er op zondag een oecumenische dienst. U en uw bezoekers parkeren gratis op onze parkeerplaats en in de straat. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld in de omgeving.

Professionele zorg en begeleiding
Zuiderhout is een huis waar u dag en nacht verzekerd bent van begeleiding, behandeling en professionele zorg. Een gezellige en informele omgeving waar u samen met anderen behandelingen volgt en leuke dingen kunt ondernemen. Uw wensen, mogelijkheden en zelfstandigheid staan voorop. Goede behandelingen en gastvrijheid, daar gaat het om.

Dagcentrum Bellevue
Naast een tijdelijk onderkomen kunt u bij ons ook terecht als u alleen behoefte heeft aan dagelijkse ondersteuning of begeleiding. Dagcentrum Bellevue organiseert vier dagen per week activiteiten voor kwetsbare ouderen. De activiteiten worden afgestemd op uw behoeften en helpen u om thuis dingen langer zelf te blijven doen. Ook behandelingen van bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut, etc. zijn mogelijk.

Wachttijden
Voor locatie Zuiderhout hebben we op dit moment geen wachtlijst; voor revalidatie kunt u doorgaans binnen een aantal dagen bij ons terecht. Een arts van Zorgbalans bepaalt in overleg met uw behandelend (huis)arts of u in quarantaine moet vanwege het risico op het coronavirus, of dat dit in uw geval niet nodig is. De meeste van onze nieuwe cliënten zijn namelijk al gevaccineerd of in quarantaine geweest, thuis of in het ziekenhuis. Mochten de artsen het verstandiger achten dat u toch in quarantaine gaat, dan hoeft u bij Zuiderhout niet de hele dag op uw kamer te blijven, wel op uw eigen afdeling. In alle gevallen dient u zich te houden aan de geldende hygiënemaatregelen. Ook kunt u net als de andere cliënten bezoek ontvangen. Heeft u vragen over uw specifieke situatie, dan kunt u bellen naar de afdeling Zorgbemiddeling: 023 – 891 05 50.


Adres

Revalidatiecentrum Zuiderhout
Beelslaan 9
2012 PK Haarlem
023 - 8 913 500
info@zorgbalans.nl


Download hier de brochure

Niet de juiste
zorg gevonden?

Zoek zorg in uw regio
Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Wim Dielemans

Wim Dielemans, 81 jaar, is sinds afgelopen zomer bewoner van woongemeenschap De Molenweid in Velserbroek. Wim is in alle opzichten een kleurrijk iemand. Zo...

Lees verder