Huishoudelijke ondersteuning

Stofzuigen, de badkamer of keuken schoonmaken? Ook als u wat ouder wordt of tijdelijk minder mobiel bent, wilt u een schoon huis. Sinds 2015 kunnen medewerkers van Zorgbalans u helpen bij huishoudelijke taken. 

Persoonlijke ondersteuning op maat

Als u ondersteuning nodig heeft bij het huishouden kan Zorgbalans dit leveren. De ondersteuning wordt verzorgd door onze vertrouwde medewerkers van de afdeling huishoudelijke ondersteuning of het buurtteam.

Nadat u een beschikking heeft gekregen van de gemeente neemt de afdeling of het buurtteam contact met u op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken jullie met elkaar waar u hulp bij nodig heeft en maakt u afspraken over uw beschikbaarheid.
Aan de hand van de gegevens uit het intakegesprek gaan onze planners op zoek naar een medewerker die past bij u! Wij streven er naar om binnen 14 dagen een geschikte medewerker voor uw huishouden te vinden.

Huishoudelijke ondersteuning aanvragen

Woont u in de gemeente Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Beverwijk, Heemskerk of Velsen? Dan kunt u huishoudelijke ondersteuning van Zorgbalans krijgen vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). In elke gemeente vraagt u dit op een andere manier aan. U kunt het beste contact opnemen met uw eigen gemeente.
Huishoudelijke ondersteuning via de gemeente is gekoppeld aan een eigen bijdrage (via het CAK) Vraag ernaar bij uw gemeente om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Wij, als zorgaanbieder, hebben hier geen invloed op of zeggenschap in.

Speciaal voor mantelzorgers

Heeft u extra hulp in de huishouding nodig? Komt u als mantelzorger niet meer toe aan het schoonmaken van uw eigen huis? Voor een eigen bijdrage van 7,50 euro per uur kunt u van ons huishoudelijke ondersteuning krijgen. De toelage is bedoeld voor mensen die geregistreerd mantelzorger zijn (via Tandem, Socius of MaatjeZ).
Huishoudelijke ondersteuning voor mantelzorgers gaat niet via de gemeente maar kan direct via de aanbieder.

Overstappen naar Zorgbalans?

Krijgt u huishoudelijke ondersteuning van een andere organisatie en wilt u overstappen naar ons? Bijvoorbeeld omdat u al thuiszorg van Zorgbalans krijgt en liever alles bij dezelfde organisatie regelt? Overstappen naar onze huishoudelijke ondersteuning is erg eenvoudig. Als u belt naar 023 – 8 918 918 of mailt naar huishoudelijke.ondersteuning@zorgbalans.nl, dan begeleiden wij u met de aanvraag.