Huishoudelijke ondersteuning

Stofzuigen, de badkamer of keuken schoonmaken? Ook als u wat ouder wordt of tijdelijk minder mobiel bent, wilt u een schoon huis. Medewerkers van Zorgbalans kunnen u helpen bij huishoudelijke taken. 

Persoonlijke ondersteuning op maat

Als u ondersteuning nodig heeft bij het huishouden kan Zorgbalans dit leveren. De ondersteuning wordt verzorgd door onze vertrouwde medewerkers van de afdeling huishoudelijke ondersteuning of het buurtteam.

Nadat u een beschikking heeft gekregen van de gemeente neemt de afdeling of het buurtteam contact met u op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken jullie met elkaar waar u hulp bij nodig heeft en maakt u afspraken over uw beschikbaarheid.
Aan de hand van de gegevens uit het intakegesprek gaan onze planners op zoek naar een medewerker die past bij u! Wij streven er naar om binnen 14 dagen contact met u te hebben voor het intakegesprek. Helaas zijn er in de meeste gemeenten wachtlijsten. Dit varieert per gemeente, hierover kunnen wij u tijdens het intake gesprek meer uitleg geven.

Huishoudelijke ondersteuning aanvragen

Woont u in de gemeente Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Beverwijk, Heemskerk of Velsen? Dan kunt u huishoudelijke ondersteuning van Zorgbalans krijgen vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). In elke gemeente vraagt u dit op een andere manier aan. U kunt het beste contact opnemen met uw eigen gemeente.

Huishoudelijke ondersteuning via de gemeente is gekoppeld aan een eigen bijdrage (via het CAK). Vraag ernaar bij uw gemeente om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Wij, als zorgaanbieder, hebben hier geen invloed op of zeggenschap in.

Speciaal voor mantelzorgers

Komt u als mantelzorger niet meer toe aan het schoonmaken van uw eigen huis en heeft u extra hulp nodig in de huishouding? Bij sommige gemeentes zijn er speciale regelingen voor mantelzorgers om ook huishoudelijke ondersteuning te ontvangen. Neem hiervoor contact op met uw gemeente en vraag naar de (eventuele) mogelijkheden. Deze ondersteuning is bedoeld voor mensen die geregistreerd mantelzorger zijn (via Tandem, Socius of MaatjeZ).

Begeleiding nodig bij uw aanvraag?

Bel hiervoor naar 023 – 8 918 918 (bereikbaar op ma t/m vrij tussen 9:00 en 17:00 uur) of mail naar huishoudelijke.ondersteuning@zorgbalans.nl.