Huishoudelijke ondersteuning

Stofzuigen, de badkamer of keuken schoonmaken, een was draaien. Ook als u wat ouder wordt of tijdelijk minder mobiel bent, wilt u een schoon huis. Sinds 2015 helpen de vertrouwde medewerkers van Zorgbalans u bij de huishoudelijke taken. De zorg en het huishouden krijgt u van één team, zodat u weet wie er over de vloer komen.

Schoonmaakplan op maat

Als u hulp nodig heeft bij het huishouden, maakt u samen met een wijkverpleegkundige van Zorgbalans een plan. Het is de bedoeling dat u in een schoon en leefbaar huis blijft wonen. Wat kunt u -en kunnen uw naasten- zelf? Waarbij heeft u hulp nodig? Samen zoeken we naar de beste oplossing voor uw situatie. Ook in de laatste levensfase kunnen we veel zorg thuis bieden, zodat u en uw naasten tijd voor u hebben.

Wie komt er thuis schoonmaken?

De zorgmedewerkers van uw lokale Thuiszorg Buurtteam ondersteunen u met het huishouden. Omdat we met een klein team per buurt werken, komen er vertrouwde gezichten bij u over de vloer. U kent de medewerkers en zij kennen u. Dat maakt de thuiszorg en huishoudelijke hulp een stuk persoonlijker en prettiger.

Huishoudelijke hulp aanvragen

Woont u in de gemeente Haarlem, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Heemstede, Bloemendaal of Zandvoort? Dan kunt u huishoudelijke ondersteuning van Zorgbalans krijgen. In elke gemeente vraagt u dit op een andere manier aan. Ook verschilt de eigen bijdrage per gemeente. Een duidelijke uitleg over het aanvragen van ondersteuning bij het schoonmaken, leest u in onze folder HUISHOUDELIJKE HULP. Heeft u vragen of wilt u hulp bij het aanvragen, bel dan onze zorgcentrale.

Toelage van de gemeente

Hebt u extra hulp in de huishouding nodig? Komt u als mantelzorger niet meer toe aan het schoonmaken van uw eigen huis? Voor een eigen bijdrage van 10 euro per uur kunt u huishoudelijke ondersteuning krijgen. Deze tijdelijke voorziening loopt tot eind 2017 in de gemeenten: Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Heemstede, Overveen, Spaarndam, Vogelenzang en Zandvoort. De toelage is bedoeld voor mensen die al huishoudelijke ondersteuning  ontvangen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en voor mensen die mantelzorgen. Een duidelijke uitleg over het aanvragen van deze toelage, leest u in onze folder HUISHOUDELIJKE TIENTJESHULP

Overstappen naar Zorgbalans?

Krijgt u huishoudelijke ondersteuning van een andere organisatie en wilt u overstappen naar ons? Bijvoorbeeld omdat u al thuiszorg van Zorgbalans krijgt en liever vaker dezelfde mensen ziet? Overstappen naar onze huishoudelijke hulp is erg eenvoudig. Als u ons belt, dan begeleiden we u met de aanvraag.