Buurtteams

Natuurlijk wilt u het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Maar voor wie thuis toch hulp nodig heeft, is er de thuiszorg van Zorgbalans. In de regio Kennemerland en Hillegom zijn onze Buurtteams altijd dichtbij. De wijkverpleegkundige bekijkt eerst samen met u welke zorg onze verpleegkundigen en verzorgenden u kunnen bieden. In samenwerking met de mensen om u heen is er vaak meer mogelijk dan u denkt: van huishoudelijke hulp, wondverzorging en begeleiding bij dementie tot intensieve verpleging thuis.

 

Voordelen van Zorgbalans Buurtteams:

  • kleine en flexibele teams, vertrouwd en dichtbij
  • regelen alle zorg en ondersteuning voor u
  • ervaren (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden
  • werken nauw samen met huisarts en andere zorgprofessionals

Welke thuiszorg is mogelijk?

Uw Buurtteam kijkt wat u zelf nog kunt of kunt regelen met de mensen om u heen. Wij geven u de zorg en ondersteuning die u daarnaast nog nodig heeft. Dat kan zijn: persoonlijke verzorging, verpleegkundige zorg en behandeling, begeleiding bij dementie of huishoudelijke ondersteuning. Net waar u behoefte aan heeft.

Wij geven zorg aan mensen thuis in de regio Kennemerland en daarbuiten. Van Castricum, Heemskerk, Haarlem en Zandvoort tot in Hillegom. Kijk op de pagina ‘Zorg in uw buurt’ voor een Buurtteam bij u in de buurt.

Extra zorg op afroep

Alle Buurtteams hebben een groot netwerk aan collega’s. Extra zorg of begeleiding is daardoor snel voor u geregeld. Denk aan gespecialiseerde verpleging thuis, ontmoetingscentra, extra gemaksdiensten (of beweging) via Servicepaspoort of bijvoorbeeld een maatje. Dat is het voordeel van een grote organisatie als Zorgbalans. Overigens onderhouden onze zorgprofessionals ook goede contacten met de huisartsen, specialisten en werken ze vaak samen met andere professionals uit verschillende organisaties in uw wijk. Deze Sociaal Wijkteams kennen uw wijk goed en staan dicht bij u als bewoner. Ze bieden een luisterend oor en gaan samen met u, en waar mogelijk met mensen uit uw omgeving, op zoek naar een antwoord of oplossing.

Meer informatiepagina’s over Thuiszorg

Foto pagina Volledig Pakket Thuis

Prettig Thuis
Heeft u een indicatie voor een woonzorglocatie, maar ontvangt u liever alle zorg thuis in uw eigen omgeving? Met Prettig Thuis van Zorgbalans heeft u altijd de ondersteuning die u nodig heeft. Deze unieke vorm van thuiszorg helpt u zelfstandig te blijven wonen en leven zoals u dat wilt.
Meer informatie over Prettig Thuis

Foto pagina Gespecialiseerde zorg

Gespecialiseerde zorg
Ook gespecialiseerde zorg aan huis is mogelijk bij Zorgbalans. Onze zorgmedewerkers hebben veel ervaring met de behandeling van diverse ziekten en aandoening. Zij ondersteunen u, geven advies en helpen u om uw eigen mogelijkheden optimaal te benutten.
Meer informatie over Gespecialiseerde zorg

Foto pagina Huishoudelijke ondersteuning

Huishoudelijke ondersteuning
Stofzuigen, de badkamer of keuken schoonmaken, een was draaien. Ook als u wat ouder wordt of tijdelijk minder mobiel bent, wilt u een schoon huis. Sinds 2015 helpen de vertrouwde medewerkers van Zorgbalans u bij de huishoudelijke taken. De zorg en het huishouden krijgt u van één team, zodat u weet wie er over de vloer komen.
Meer informatie over Huishoudelijke ondersteuning

Thuiszorg-winkel3-zorgbalans

Thuiszorgwinkel
Goede thuiszorg vereist de juiste hulpmiddelen. Bij de thuiszorgwinkel van Zorgbalans vindt u alle praktische artikelen die u nodig heeft. Kies uit de vele handige oplossingen voor mobiliteit, verzorging, verpleging en revalidatie. Ook krijgt u advies over de zorgfinanciering.
Meer informatie over Thuiszorgwinkel