Update coronavirus 10 februari 2021

10-02-2021 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

Deze week krijgen de bewoners op onze 13 woonzorglocaties hun tweede coronavaccinatie. Ons mobiele vaccinatieteam rijdt langs de woonzorglocaties met de vaccins om daar de voorbereidingen te treffen zodat de bewoners weer in hun eigen woonomgeving gevaccineerd worden. Het vaccineren zelf wordt gedaan door de voor de bewoners bekende verpleegkundigen en verzorgenden van de woonzorglocaties.
Let op: ook al zijn bewoners straks gevaccineerd, vooralsnog blijven alle algemene coronamaatregelen gelden. We volgen de landelijke ontwikkelingen en zullen afhankelijk hiervan meebewegen met onze maatregelen.

Helaas is de uitbraak op onze woonzorglocaties W.F. Visserhuis en Den Weeligenberg nog niet voorbij. Afgelopen dagen zijn opnieuw een aantal bewoners positief getest. De bewoners van het W.F. Visserhuis zijn tijdelijk overgebracht naar onze COVID-19 unit in Zuiderhout, de bewoners van Den Weeligenberg worden op hun specialistische afdeling verzorgd. Op dit moment verblijven er nog 10 bewoners in onze unit. Daarnaast zijn thuiswonende cliënten in zorg bij ons corona wijkteam.

Aangepaste bezoekregeling
De bezoekregeling van Zorgbalans die per 21 januari 2021 is aangepast aan de nieuwe maatregelen blijft nog van kracht:

  • Tot 2 maart 2021 is er maximaal 1 persoon per dag per bewoner welkom.
  • Voor de COVID-19 units in Zuiderhout en de Toren van Breezicht geldt het bestaande beleid.
  • De registratie van bezoek is op alle woonzorglocaties aangescherpt.

Ook de avondklok is uiteraard van toepassing op onze woonzorglocaties, met uitzondering van bijzondere situaties (in overleg met de locatiemanager).

Wij begrijpen dat dit voor onze bewoners en hun naasten ingrijpende maatregelen zijn. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en vragen om ieders medewerking. Alleen samen krijgen wij corona onder controle!

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis. Hij woont...

Lees verder