Zorgzwaartepakket

Meer weten over het zorgzwaartepakket?

Om u de zorg te geven die het beste bij u past, hebben we informatie nodig over wat u wenst en wat u nodig heeft. Een groot deel van deze informatie kunt u ons zelf geven. Aan de hand daarvan kijken wij welke zorgaanpak het beste aansluit op uw wensen.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat zorginstellingen inzicht hebben in de rechten van alle zorgbehoevenden in Nederland. Hiervoor is het zogeheten zorgzwaartepakket (ZZP) ontwikkeld. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt in een zorgzwaartepakket voor welke zorg iemand precies in aanmerking komt. Wij houden daarom zowel rekening met de informatie in uw zorgzwaartepakket als met uw eigen informatie.

Het zorgzwaartepakket uitgelegd

Het zorgzwaartepakket is door de overheid in het leven geroepen om de zorg aan te sluiten op de individuele situatie van mensen die zorg nodig hebben. Vroeger ontvingen zorginstellingen een vergoeding gebaseerd op de beschikbaarheid van zorg. Nu krijgen we een vergoeding voor de daadwerkelijke zorg, gebaseerd op uw zorgbehoefte of uw herstel.

Met de introductie van het zorgzwaartepakket is er meer duidelijkheid gekomen. Voor iedere groep zorgbehoevenden is een speciaal zorgzwaartepakket dat voorziet in precies die zorg die zij nodig hebben. Hierdoor kan de zorg eenvoudiger aansluiten op uw persoonlijke behoeften.

Alles over zorg bij Zorgbalans

Wilt u weten voor welke zorg u met uw zorgzwaartepakket in aanmerking komt? Bent u benieuwd naar de manier waarop Zorgbalans omgaat met uw zorgbehoefte? Of heeft u een andere vraag over uw zorgzwaartepakket?

Heeft u moeite om uw zorgzwaartepakket helemaal te begrijpen en wilt u daar graag met een van onze zorgprofessionals over praten? Neem dan contact op met ons team. Wij staan altijd klaar om u te ondersteunen.


Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder