Digitale zorg

Cliëntportaal Carenzorgt

Zorgbalans maakt gebruik van het cliëntportaal Carenzorgt.nl. Via Caren kunnen u en uw naasten op een veilige manier online inzage krijgen in uw zorg.

Caren geeft u onder andere toegang tot rapportages die onze medewerkers invoeren over de aan u geleverde zorg en ondersteuning, uw zorgplan en de planning. Zo krijgt u online inzicht in wie, wat, wanneer komt doen.

Meer informatie over Caren
Wilt u meer weten over Caren, dan kunt u terecht bij de contactpersoon van uw team. Hij of zij kan u een toegangscode verstrekken waardoor u direct inzage krijgt in uw dossier.

Bekijk het filmpje met uitleg over Caren

Bekijk de handleiding met uitleg over Caren (PDF)

 

Medicijndispenser Medido

Zorgbalans maakt gebruik van de automatische medicijndispenser Medido. De Medido herinnert u op de juiste tijd aan het innemen van uw medicijnen. U krijgt dan automatisch uw medicijnen aangereikt. Zo slikt u op het juiste moment, het juiste medicijn. Een veilig idee en u bent niet meer afhankelijk van de thuiszorgmedewerker.

Hoe werkt het?
Wanneer u verschillende medicijnen gebruikt, kan het lastig zijn om bij te houden wanneer u wat moet innemen. In dat geval kan medicatiebegeleiding van Medido een oplossing voor u zijn. De medicijndispenser geeft u een herinnering wanneer het tijd is om uw medicijnen in te nemen. Indien u bijvoorbeeld om 8 uur medicijnen moet innemen, dan geeft de Medido een signaal. Wanneer u hierop reageert en het signaal bevestigt, komen de voorverpakte medicijnen uit de Medido en wordt de verpakking automatisch geopend.

Reageert u niet, dan wordt er automatisch een melding gemaakt bij onze Zorgcentrale en nemen we contact met u op om na te gaan wat er aan de hand is. Mocht de situatie daar aanleiding toe geven, dan komt een thuiszorgmedewerker bij u langs om te helpen. Zo verloopt uw medicijngebruik altijd veilig.

Wanneer u van huis gaat, kunt u met één druk op de knop vooraf uw medicijnen uit de Medido laten komen. U neemt deze mee en neemt ze op het juiste tijdstip in. Omdat de Medido ‘weet’ dat u zelf de medicatie bij u heeft, zal er op dat innametijdstip geen signaal worden gegeven.

Is de Medido geschikt voor u?
Om gebruik te maken van Medido heeft u een indicatie voor wijkverpleging nodig, inclusief medicatie-aanreiking. Deze indicatie kan uw thuiszorg buurtteam voor u aanvragen. Het team begeleidt u bij het gebruik van de Medido. Als u een indicatie heeft, wordt de Medido u kosteloos ter beschikking gesteld.

Meer informatie over Medido
Wilt u meer weten of zich aanmelding voor de Medido? Vraag uw thuiszorg buurtteam of neem contact met ons op via 023-8918918.

Bekijk het filmpje met uitleg over Medido

Bekijk de brochure met uitleg over Medido (PDF)