Samenwerking en nevenbedrijven

Zorg leveren doen we samen met andere partijen. Door samen te werken, kunnen we de kwaliteit van zorg steeds meer verbeteren. Zorgbalans werkt onder andere met andere zorgorganisaties, ziekenhuizen, huisartsen, vrijwilligersinstellingen, GGZ-instellingen, apothekers, zorgverzekeraars en gemeenten. Bij een aantal bedrijven zijn we zelfs zeer nauw betrokken, dit zijn onze nevenbedrijven.

Samenwerkingen

 • KEC
  Het Kennis en Expertise Centrum rondom complex probleemgedrag in de ouderenzorg (KEC) is het eerste initiatief dat voorkomt uit de gezamenlijke visie. Met vijf andere zorgorganisaties ontwikkelen we een regionale werkwijze om complexe zorgvragen beter, sneller en efficiënter op te lossen. Medewerkers kunnen onder meer bij het KEC terecht voor advies en scholing.
 • CAZHEM
  We zijn, samen met drie andere zorgorganisaties, aangesloten bij CAZHEM, het Centraal Aanmeldpunt Zorginzet Haarlem en Meer. Hier kunnen artsen 24 uur per dag, 7 dagen in de week terecht als zij voor een patiënt met spoed een plek zoeken in een revalidatiekliniek, verpleeghuis of woonzorgcentrum. Eén telefoontje (via 088-1189211, alleen voor artsen) maakt duidelijk welke bedden beschikbaar zijn bij de aangesloten organisaties. Zo verbeteren we voor kwetsbare ouderen de doorstroom vanuit de huisartsenpost en spoedeisende hulp.
 • Wijkgerichte zorg
  Binnen Wijkgerichte Zorg werken onze verpleegkundigen samen met huisartsen en verpleegkundigen van zes andere zorgorganisaties. Samen zorgen zij ervoor dat kwetsbare ouderen in Zuid-Kennemerland met de juiste aandacht en ondersteuning veilig in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen.

Nevenbedrijven

Zorgbalans is een stichting met enkele nevenbedrijven. Dat betekent dat we aandeelhouder zijn van deze organisaties, dat een stichtingen mede op ons initiatief is opgezet of dat we intensief samenwerken met een bedrijf. Hieronder staat per organisatie wat zij voor u kunnen betekenen en waar u meer informatie vindt:

 • Servicepaspoort
  Servicepaspoort is de ledenorganisatie van Zorgbalans. Via hen kunt u (unieke) diensten en producten krijgen op het gebied van gemak, gezondheid en ontspanning. Zo kunt u extra services naast onze zorg inkopen. Zoals bijvoorbeeld een alarmapparaat, warme maaltijden aan huis of bijvoorbeeld de opticien aan huis. Veel cliënten en alle medewerkers zijn lid en maken al gebruik van de korting die ze op het gehele aanbod krijgen.
  www.servicepaspoort.nl
 • FlexiCura
  FlexiCura is een dochteronderneming van Zorgbalans. Deze thuiszorgorganisatie brengt alle benodigde particuliere zorg bij u thuis, op de manier zoals u dat wenst. Bij FlexiCura kunt u altijd rekenen op professionele thuiszorgmedewerkers. Ook in de regio’s Haarlemmermeer, Aalsmeer en Amstelveen.
  www.flexicura.nl
 • Loketten Velsen en Heemstede
  Heeft u vragen over wonen, zorg of welzijn in de regio Heemstede, Haarlem of Bloemendaal? Zorgbalans participeert in het samenwerkingsverband waaruit de loketten Heemstede, Haarlem en Bloemendaal bestaan. Bij ieder loket krijgt u antwoord op al uw vragen en vindt u informatie die u mee naar huis kunt nemen. Ook kunt u hulp krijgen bij het invullen van formulieren, aanvragen van een indicatie of inschrijven op een wachtlijst.
  www.loketheemstede.nl www.lokethaarlem.nl www.welzijnbloemendaal.nl
 • Tandem
  Als mantelzorger kunt u soms wel wat extra steun en hulp gebruiken. Tandem staat voor u klaar. U kunt bij hen terecht voor informatie & advies, emotionele ondersteuning, begeleiding, lotgenotencontact, workshops en nog veel meer. De medewerkers kunnen voor u bemiddelen bij de inzet van vrijwilligers, zodat u even tot uzelf kunt komen. Jonge en werkende mantelzorgers zijn ook van harte welkom.
  www.tandemmantelzorg.nl
 • WonenPlus Velsen
  Woont u zelfstandig in de gemeente Velsen? En kunt u af en toe wel wat hulp gebruiken bij klusjes in en om het huis? Neem dan contact op WonenPlus Velsen. De vrijwilligers daar bieden u veel verschillende diensten en services. Van boodschappenhulp tot het bijhouden van uw tuin. Een lidmaatschap kost u € 18 per jaar en is in veel gevallen zelfs helemaal gratis.
  www.wonenplus-velsen.nl
 • Medipoint
  Voor het lenen, huren of kopen van praktische hulpmiddelen kunt u terecht in een thuiszorgwinkel van Zorgbalans. Hierin werken we samen met Medipoint. In onze thuiszorgwinkels krijgt u deskundig advies van medewerkers met een achtergrond in de zorg. Zij kunnen u ook de weg wijzen in mogelijke vergoedingen. In de winkels vindt u onder andere: douchestoelen, weegschalen (ook voor baby’s), rollators, seniorenfauteuils, hometrainers, sportbandages en ziekenhuisbedden.
  www.medipoint.nl