Vanaf 6 juni 2023 kunt u, naast de voor u al bekende omgevingen, uw medische informatie van Zorgbalans ook via de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) inzien. Het verschil tussen uw vertrouwde omgeving en het PGO is dat uw in het PGO ook medische informatie van andere zorgverleners kunt inzien die hierop zijn aangesloten. Hieronder leggen wij uit hoe dit werkt.

 Persoonlijke gezondheidsomgeving
Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website. In een PGO verzamel je je medische gegevens van verschillende zorgbaanbieders. Ook kun je gegevens toevoegen die je zelf meet, zoals je bloeddruk of je gewicht. Je hebt hiermee toegang tot informatie van verschillende zorgverleners die voor jou van belang is.

Alle gegevens staan in de computer bij verschillende zorgverleners. Via DigiD maak je verbinding met jouw zorgverlener. Daarna haal je een kopie van je gegevens op een veilige manier naar jouw PGO.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.pgo.nl. Deze website is opgezet door de Patiëntenfederatie Nederland en hier vindt u filmpjes en informatie over wat een PGO is en hoe het werkt.