Gezocht: collega’s voor De Molenweid in Velserbroek

20-12-2016 | Rubriek(en): Welzijn

De Molenweid, de nieuwe woonvoorziening voor kwetsbare ouderen die in Velserbroek gerealiseerd wordt, gaat zorg aanbieden volgens een uniek concept. Uitgangspunt hierbij is dat de wensen van de cliënt bepalend zijn voor de zorg en ondersteuning die geboden wordt.

 

Medewerkers gezocht

We zijn nog op zoek naar medewerkers die met elkaar, vanuit zelfstandig werkende teams, het wonen in De Molenweid gaan vormgeven. De vacatures zijn te vinden op werkenbijzorgbalans.nl. Op maandag 9 januari 2017 is er een informatiemiddag voor iedereen die interesse heeft in een functie bij De Molenweid. Zowel om 13.00 uur als om 15.00 uur wordt er informatie gegeven over De Molenweid en de beschikbare functies. Aansluitend is er een rondleiding door het pand dat nog in aanbouw is. De informatiemiddag vindt plaats in de bouwkeet bij De Molenweid aan de Aletta Jacobsstraat 76 in Velserbroek. Aanmelden is niet nodig.

 

Wensen cliënt bepalend

Bij De Molenweid wordt de zorg die een cliënt krijgt volledig afgestemd op zijn of haar wensen en behoeften. Daarvoor is het nodig om de wensen van de cliënt te kennen en daarop aan te blijven sluiten. Op basis daarvan wordt op maat een passend aanbod van zorg en ondersteuning geboden zodat cliënten hun leven kunnen blijven leiden zoals ze gewend zijn.

 

“Het klinkt misschien niet zo revolutionair om de wens van de klant volledig als uitgangspunt te nemen, maar in de zorg is het dat wel”, aldus Leontien Molenkamp, senior manager van De Molenweid. “Omdat De Molenweid een kleine woongemeenschap wordt, is er veel mogelijk. Bij De Molenweid is de wens van de klant het uitgangspunt; samen kijken we hoe we zo veel mogelijk aan die wensen tegemoet kunnen komen.”

 

Andere manier van werken

De wensen van de cliënt volledig centraal stellen vraagt een andere manier van werken. Voor zorgmedewerkers betekent het dat vertrouwde werkwijzen moeten worden losgelaten. Er kan ondersteuning worden gevraagd die normaliter niet gegeven wordt binnen een woonzorgcentrum of de cliënt kan ervoor kiezen bepaalde zorg juist niet te willen. Zolang de basiskwaliteit van de zorg gegarandeerd is, is alles wat de cliënt wil mogelijk.

 

Woonvoorziening voor ouderen

De Molenweid voorziet in de behoefte die in Velserbroek bestaat aan woonruimte voor ouderen met een intensieve zorgvraag die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De locatie zal bestaan uit drie bouwlagen met op elke verdieping tien tweekamerappartementen met gemeenschappelijke ruimten. De appartementen van ongeveer 50 m2 kunnen de bewoners naar eigen inzicht inrichten. De bewoners en het kleine, vaste team van medewerkers voeren met elkaar een huishouden, waarbij de vrijheid van de cliënt om zijn leven in te richten zoals hij dat wil voorop staat.

 

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder