Eerste paal woonzorglocatie De Molenweid

13-05-2016 | Rubriek(en): Nieuws

Op vrijdag 20 mei wordt de eerste paal geslagen van De Molenweid in Velserbroek. Daarmee wordt het startsein gegeven van de bouw van een nieuwe woonvoorziening voor kwetsbare ouderen die woningcorporatie Velison Wonen en ouderenzorgorganisatie Zorgbalans gezamenlijk op deze plek realiseren.

Woonvoorziening voor ouderen
De Molenweid voorziet in de behoefte die in Velserbroek bestaat aan woonruimte voor ouderen met een intensieve zorgvraag die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De locatie zal bestaan uit drie bouwlagen met op elke verdieping tien tweekamerappartementen met gemeenschappelijke ruimten. De locatie aan de Aletta Jacobsstraat wordt in opdracht van Velison Wonen gebouwd. Zorgbalans gaat de woningen huren van Velison Wonen.

Aanvulling op De Hofstede
De woonvoorziening gaat een aanvulling vormen op het bestaande Hofstedecomplex. In De Hofstede verhuurt Velison Wonen 140 zelfstandige woningen aan senioren. In De Hofstede zijn ook voorzieningen voor ontmoeting, ondersteuning en behandeling. Zo is in De Hofstede het Ontmoetingscentrum Polderstroom en de thuiszorg van Zorgbalans ondergebracht en het Gezondheidscentrum Velserbroek.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder