Gouden Reiger voor film Oog voor Dementie

13-03-2023 | Rubriek(en): Nieuws

De film voor onze campagne Oog voor Dementie heeft filmmaker Marlette van den Bergh van Nieuw Licht Films uit Haarlem een Gouden Reiger opgeleverd.

Mensen met vergevorderde dementie zijn er nog wél. Het zijn mensen met verlangens, met behoefte aan verbinding en troost. Ze zijn geen lege huls. Ze doen ertoe. Ze willen, net als jij en ik, gezien en gehoord worden. Hun leven is complexer, maar écht nog de moeite waard. Ze kunnen het alleen zelf vaak niet meer vertellen. Daarom is het zo belangrijk dat wij dat voor ze doen. Dat doen wij samen met Stichting Presentie via onze campagne Oog voor Dementie

De film is een fictiefilm die een beeld geeft van het leven van een vrouw met dementie. De rol wordt gespeeld door actrice Coby Timp. De rollen van zorgmedewerkers zijn niet gespeeld, dit zijn namelijk onze medewerkers Ayse en Bram van De Heemhaven. Daar werd de film ook opgenomen.

De jury, die de film verkoos in de categorie ’professionaliteit en kwaliteit’, was lovend. ’Met hart en ziel gemaakt. Indringend, emotioneel en raak’, en ’Indrukwekkend. Verbluffend dat dit met acteurs en figuranten is gedraaid’. Voor deze jaarlijkse prijs waren zeventig films ingezonden en werden er 24 genomineerd in vier categorieën. Zie ook het nieuwsbericht van het Haarlems Dagblad.

Wij feliciteren Marlette van den Bergh van Nieuw Licht Films met deze fantastische prijs!

De winnende film kunt u hieronder bekijken.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Fiseler

De scootmobiel staat voor de deur want mevrouw Fiseler (88) gaat er op uit, samen met een zorgmedewerker van Zorgbalans. Vanuit het woonzorgcomplex De...

Lees verder