Hof van Leijh

19-07-2018 | Rubriek(en): Welzijn

Op 18 juli 2018 ondertekenden Zorgbalans met Elan Wonen, DOCK Haarlem, Stichting SIG en
HBB Groep een samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwbouwproject Hof van Leijh aan de Schipholweg in Haarlem. Hof van Leijh zal bestaan uit 172 woningen en diverse voorzieningen voor mensen die zorg nodig hebben. Naar verwachting wordt Hof van Leijh in 2020 opgeleverd. 

Flexibel, compact en levensloopbestendig bouwen
Hof van Leijh is een voorbeeld van sociale woningbouw nieuwe stijl: doelmatig, flexibel, compact en geschikt voor uiteenlopende bewoners. Elan Wonen maakt het daarmee mogelijk dat zorgbehoevenden, senioren en reguliere huurders in Hof van Leijh een passende woning kunnen vinden.

Wisselwerking bewoners en voorzieningen
Aan Zorgbalans is gevraagd invulling te geven aan verschillende maatschappelijke ruimtes. In het gebouw komen voorzieningen die bedoeld zijn voor de bewoners van Hof van Leijh én voor de buurtbewoners. Sociale contacten met bewoners en buurtgenoten zijn makkelijk te leggen in het activiteiten-dienstencentrum ‘De Buurtwinkel’ en het ‘Buurtrestaurant’ op de begane grond. Door deze voorziening en door zorgvoorzieningen, zoals een zorgsteunpunt, kunnen senioren langer zelfstandig wonen in Hof van Leijh.

Planning
De ontwikkeling bestaat uit 126 appartementen (sociale huur), 21 eengezinswoningen (sociale huur), en 4 woonwerk-woningen (vrije sector huur) en 21 eengezinswoningen (koop).

Naar verwachting start HBB Groep de bouw in september 2018 en wordt het complex in 2020 opgeleverd.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder