Hugo de Jonge bezoekt Hof van Leijh

15-02-2019 | Rubriek(en): Welzijn

Op 15 februari vieren we samen met Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de start van woongebouw Hof van Leijh aan de Schipholweg in Haarlem. Hof van Leijh zal bestaan uit 172 woningen en diverse voorzieningen waardoor bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Naar verwachting wordt Hof van Leijh begin 2021 opgeleverd. 

Flexibel, compact en levensloopbestendig bouwen
Hof van Leijh is een voorbeeld van sociale woningbouw nieuwe stijl: doelmatig, flexibel, compact en geschikt voor uiteenlopende bewoners. Elan Wonen maakt het daarmee mogelijk dat zowel zorgbehoevenden, senioren als reguliere huurders in Hof van Leijh een passende woning kunnen vinden.

Wisselwerking bewoners en voorzieningen
Elan Wonen heeft DOCK Haarlem, Stichting SIG en Zorgbalans gevraagd invulling te geven aan de maatschappelijke ruimtes. In het gebouw komen voorzieningen die bedoeld zijn voor de bewoners van Hof van Leijh én voor de buurtbewoners. Op de begane grond van het complex komt een ontmoetingsruimte, waar verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden, waaronder open eettafels van DOCK. Ook een buurtteam van Zorgbalans is op de begane grond gevestigd, evenals een Ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

In Hof van Leijh komt een woongroep voor mensen met verstandelijke beperking, ondersteund door SIG. De bewoners van deze woongroep vinden een deel van de dagbesteding in het ondersteunen bij activiteiten in het gebouw zoals de maaltijdvoorziening. In het complex wordt gestreefd naar een sfeer van betrokkenheid, waar bewoners naar elkaar omkijken en een actieve bijdrage leveren.

Planning

De ontwikkeling bestaat uit 126 appartementen (sociale huur), 21 eengezinswoningen (sociale huur), en 4 woonwerk-woningen (vrije sector huur) en 21 eengezinswoningen (koop). HBB Groep bouwt het complex dat naar verwachting medio 2020 wordt opgeleverd.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder