Nieuwe opnames en quarantainebeleid Zorgbalans

24-06-2020 | Rubriek(en): Corona

Hoewel de acute fase van corona ook voor Zorgbalans achter de rug lijkt, wordt duidelijk dat het verwelkomen van nieuwe bewoners en cliënten (voorlopig) niet meer kan zoals we dat voorheen gewend waren. Het is en blijft belangrijk om onze bewoners en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus. Daarom is het essentieel dat een nieuwe bewoner of cliënt gedurende 14 dagen niet in contact is geweest met een mogelijke besmettingsbron.

Maatwerk
Bij Zorgbalans gaan nieuwe bewoners zoveel mogelijk direct op hun voorkeurslocatie wonen. Een van onze artsen maakt voor iedere nieuwe bewoner een risico-inschatting op besmetting met het coronavirus en bepaalt op grond daarvan of een quarantaineperiode nodig is. Veel nieuwe bewoners zijn thuis of in het ziekenhuis al in quarantaine geweest.

In enkele gevallen is het vanwege het infectierisico toch verstandiger om 14 dagen op één van onze quarantaine-afdelingen te verblijven. Deze afdelingen hebben we op onze locaties Kennemerduin in Heemstede en Breezicht in IJmuiden. Een tijdelijke opname op een speciale quarantaine-afdeling vindt plaats in nauw overleg met de nieuwe bewoner, zijn of haar familie, huisarts, de wijkverpleging en de specialist ouderengeneeskunde van Zorgbalans.

Revalidatie
In de praktijk blijkt dat voor de meeste revalidatiecliënten geen quarantaine nodig is. Cliënten die toch nog een paar dagen in quarantaine moeten, hoeven niet de hele dag op hun kamer te blijven. Zij kunnen revalidatietherapie volgen in onze behandelruimten, als de hygiënevoorschriften maar worden gevolgd. Ook kunnen zij, net als onze andere cliënten, bezoek ontvangen.

Revalidatiecliënten kunnen voor behandeling en therapie kiezen tussen onze in revalidatie gespecialiseerde locaties Zuiderhout in Haarlem en Velserduin in IJmuiden. Op beide locaties is weer ambulante revalidatie mogelijk waarbij cliënten vanuit huis voor hun (multidisciplinaire) behandeling naar Zuiderhout of Velserduin kunnen komen, na verwijzing van de huisarts of specialist.

Vragen
Heeft u aan de hand van bovenstaande informatie vragen over uw specifieke situatie, dan kunt u contact opnemen met onze collega’s van de afdeling Zorgbemiddeling. Zij zijn op werkdagen te bereiken via 023 – 891 05 50.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder