Pilot logeerzorg gestart!

15-01-2020 | Rubriek(en): Welzijn

Respijtzorg…een adempauze voor de mantelzorger

De gemeente Haarlem biedt samen met Zorgbalans, Kennemerhart en Tandem twee planbare logeerplekken in de regio Haarlem voor mensen die niet zonder hulp thuis kunnen blijven. Dit zijn mooi ingerichte appartementen met een eigen badkamer, waar mensen twee of meer nachten kunnen verblijven in een prettige sfeer. Er is 24-uurs zorg aanwezig en er zijn activiteiten om aan mee te doen. Dit biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen.

Gebruik maken van respijtzorg kan voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Veel mensen zijn niet bekend met het respijtaanbod of weten niet hoe zij hier gebruik van kunnen maken. In Haarlem starten we in 2020 daarom de pilot logeerzorg.

Meer informatie of reserveren?
Neem voor meer informatie en reserveren van een logeerbed contact op met de respijtcoaches van Tandem via 023-891 06 10 of respijt@tandemmantelzorg.nl.

Ruim aanbod respijtzorg
Naast deze pilot is er in de regio natuurlijk al een ruim aanbod respijtzorg. Een overzicht van dit aanbod vindt u op www.helpenzorgen.nl. Hier staat ook meer informatie over de financiering van respijtzorg en ervaringen van mantelzorgers. Mocht u tips hebben voor respijtaanbieders die nog niet op de website te vinden zijn? Laat het ons weten!

Respijtcoach:  023-89 10 610 / respijt@tandemmantelzorg.nl
Website:          www.helpenzorgen.nl

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder