Update coronavirus 14 juli 2021

14-07-2021 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

Het is nog maar kortgeleden dat landelijk en binnen Zorgbalans grote stappen zijn gezet met betrekking tot het versoepelen van de coronamaatregelen. Wat zagen we allemaal uit naar een ‘coronaluwe’ zomer. Helaas is de situatie omgeslagen: het aantal nieuwe coronabesmettingen is in een week tijd fors toegenomen en de zogenoemde R-waarde is inmiddels boven de 2 uitgekomen.

In onze regio zien we het aantal coronabesmettingen toenemen. De impact daarvan is groot: voor onze bewoners/cliënten, hun naasten en onze medewerkers. Om verspreiding van het virus en mogelijke uitbraken te voorkomen zijn wij genoodzaakt om opnieuw maatregelen te treffen. Ik vraag daarvoor uw begrip en medewerking, opnieuw wordt een groot beroep gedaan op ieders uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Maar hoe lastig de omstandigheden ook zijn, toch hoop ik dat iedereen er een mooie zomer van maakt!

Hieronder weer een overzicht van de actuele informatie over corona:

Coronasituatie binnen Zorgbalans
Op dit moment is een bewoner van Horstendaal & Saanensduin positief getest op corona. Daarnaast is een cliënt in Velserduin positief getest op corona na overplaatsing vanuit het ziekenhuis. De juiste maatregelen zijn getroffen.

In lijn met de landelijke coronacijfers zien wij ook binnen Zorgbalans een toename van het aantal medewerkers met een coronabesmetting. Bron- en contactonderzoek wordt uitgevoerd door de GGD en de juiste maatregelen worden getroffen.

Maatregelen per 14 juli 2021
Met ingang van 14 juli voeren we een aantal maatregelen opnieuw in. Zodra de omstandigheden het weer toelaten, zullen we deze maatregelen weer afschalen. Het betreft de volgende maatregelen:

  • Het preventief gebruik van mondneusmaskers type IIR binnen alle bedrijfsonderdelen van Zorgbalans. Dat betekent dat het dragen van een mondneusmasker verplicht is voor zowel medewerkers als bezoekers, tenzij er minimaal 1,5 meter afstand gehouden kan worden als u zit.
  • Zorgbalans heeft altijd de landelijke richtlijnen gevolgd ten aanzien van het aantal bezoekers per bewoner dat is toegestaan op de locaties. Op dit moment is het advies van de overheid om verstandig met bezoek om te gaan en de 1,5 meter afstand continu te handhaven. Gezien de huidige coronasituatie en het risico wordt daarom het aantal bezoekers per bewoner beperkt tot twee per bezoekmoment. Op deze wijze kan de 1,5 meter afstand gewaarborgd worden.
  • Per locatie kunnen noodzakelijke aanvullende maatregelen getroffen worden, bijvoorbeeld met betrekking tot de toegang tot de huiskamers of activiteiten.

Vaccineren is en blijft belangrijk
Zorgbalans onderschrijft het belang van vaccineren: des te meer mensen zich laten vaccineren, des te beter beschermt u zichzelf en de ander. Heeft u nog geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich te laten vaccineren? U kunt nog steeds een afspraak maken bij de GGD. De keuzehulp kan u misschien helpen bij het nemen van een beslissing.

De nieuwe maatregelen en aanscherpingen zijn hopelijk van tijdelijke aard. Maar vergeet niet: alleen samen krijgen we corona onder controle!

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Wildschut

Drie jaar geleden verhuisde Hermina Wildschut-Frantzen (88) van de Pijlslaan in Haarlem naar een kamer in Huis ter Hagen in Driehuis. Dit nadat een...

Lees verder