Werken als specialist ouderengeneeskunde (SO) bij Zorgbalans

Uit onderzoek blijkt dat geneeskunde studenten vaak een onvolledig beeld hebben van het werk van een specialist ouderengeneeskunde (SO). Tijdens de opleiding geneeskunde is hier weinig aandacht voor. Mede hierdoor kampt de opleiding tot SO met een tekort aan studenten, waardoor er een tekort aan specialisten is bij zorginstellingen in Nederland.

Zonde, want het is zo’n prachtig vak! Wij brengen het graag in beeld met deze mini-docu:

We hebben plek voor een Specialist ouderengeneeskunde

Zelfstandigheid, vertrouwen, respect, verantwoordelijkheid en openheid, dat zijn de waarden die we bij Zorgbalans hoog in het vaandel hebben. Ze passen naadloos bij onze missie: ‘We helpen mensen met een zorgbehoefte zolang mogelijk zelfstandig en op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven.’ Onze artsen zijn behalve medicus met hart voor ouderen ook teamplayers. Ze zijn  in voor nieuwe initiatieven en zoeken actief de samenwerking met partners. We breiden onze dienstverlening uit en zoeken daarom extra collega’s. Ontwikkel met ons mee en kom werken als

Specialist Ouderengeneeskunde (SO) bij Zorgbalans

32 tot 36 uur per week – Haarlem en omgeving

Wij bieden zorg aan ouderen door tijdelijke en langdurige verzorging, behandeling en verpleging en geriatrische revalidatie in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. Zowel bij mensen thuis als in onze woonzorgcentra en verpleeghuizen.

Ontwikkelingen en nieuwe initiatieven

Als nieuwe collega Specialist Ouderengeneeskunde kom je terecht in een werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Waar de SO  er tot voor kort vooral was voor ouderen in onze verpleeghuizen en woonzorgcentra, verlenen wij nu ook hulp en behandeling aan kwetsbare ouderen thuis. Daarbij werk je uiteraard samen met de eerste lijn.

We hebben  meerdere opleidingsplaatsen voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Dat betekent dat jij als SO ook als coach voor de specialisten in opleiding en basisartsen kunt optreden.

Nuttig te weten voor jou als toekomstig collega is verder dat we  lid zijn van het Universitair Netwerk Ouderen (UNO), een samenwerkingsverband met het VUmc. In dat kader werken we ook mee aan onderzoek  en zoeken we naar mogelijkheden om deze ook zelf te entameren.

Als specialisten ouderengeneeskunde bij Zorgbalans werken we momenteel hard aan de organisatie van ons zelfsturende team. Daarbij is ook jouw inzet gewenst.

Wat doe je als specialist ouderengeneeskunde bij Zorgbalans?

Als SO ben je eindverantwoordelijk voor de medische zorg aan cliënten bij wie sprake kan zijn van psychogeriatrische, somatische en/of psychosociale problematiek.  De verantwoordelijkheid voor het opstellen, bijstellen en evalueren van het medisch behandelplan is hier onlosmakelijk mee verbonden. Het medisch behandelplan maakt deel uit van het zorgleefplan van cliënten. Daarom heb je veelvuldig contact met de (familie van de) cliënt en de begeleiders en informeer je hen over de behandeling.

Samen met collega-artsen van het breed samengesteld dynamisch team ( de vakgroep) ontwikkel je het medische beleid van Zorgbalans. Verder ben je  supervisor voor basisartsen en verpleegkundig specialisten. Omdat je meedraait in de bereikbaarheiddiensten voor de regio, heb je een rijbewijs nodig. Er is een dienstauto tot je beschikking.

Profiel en opleiding

Je bent een geregistreerd specialist ouderengeneeskunde. Wanneer je een mix vertoont van flexibiliteit, innovatiedrang, creativiteit en collegialiteit en deze kunt combineren met een klantvriendelijke en dienstverlenende houding dan ben jij de collega die we zoeken.

Warme belangstelling voor onderzoek en ontwikkeling en samenwerking met de eerste lijn maken het beeld compleet.

Salaris en overige arbeidsvoorwaarden

Bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week verdien je bij ons als SOG maximaal € 7.568,26 bruto per maand (FWG 75). Verder krijg je 8 % vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 7%.

Als medewerker van Zorgbalans kun je je verder ontwikkelen, bijvoorbeeld door een kaderopleiding of gebruik maken van andere ontwikkelingsmogelijkheden.

Je  bent voor je pensioen verzekerd bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Ook kun je gebruik maken van Zorgbalans Uit&Thuis, een medewerkerspas voor korting op verzekeringen, evenementen, producten, een leuk dagje weg en nog veel meer. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT.

Meer informatie en solliciteren

Spreekt dit je aan? Bel voor meer informatie met Bas Eisses, specialist ouderengeneeskunde, telefoonnummer 06-15885555 of met Geerte Visscher, specialist ouderengeneeskunde, telefoonnummer 06-29065730.

Klik hier om te solliciteren.

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Acquisitie door bureaus naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Jaap Kloes

Jaap Kloes was 13 jaar toen hij op de trap van zijn ouderlijke woning in Uitgeest besloot: ik word hippie. Hij liet zijn haar...

Lees verder