Coronaverhalen

De afgelopen maanden hebben veel bewoners, cliënten, naasten, vrijwilligers en collega’s met liefde en warmte hun verhaal en herinneringen aan een lange periode van corona gedeeld: geïnterviewd door Judith Leest of via de fotolens vastgelegd door Noortje Dalhuijsen.

Het is een ontroerende en indrukwekkende weerslag geworden, samengekomen in een prachtig boek. Hieronder vind je een selectie van de verhalen. Wil je ook jouw verhaal of herinnering delen met anderen? Je bent van harte uitgenodigd om dat te doen. Stuur daarvoor een mail met jouw verhaal en/of foto naar communicatie@zorgbalans.nl.
Wil je een (extra) boek kopen? Dit kan via Boekhandel De Vries Van Stockum.

Nogmaals dank voor jouw belangrijke rol en bijdrage tijdens de coronaperiode: voor onze cliënten, voor onze medewerkers, voor onze organisatie. Wij kunnen daar niet vaak genoeg onze dank en waardering voor uitspreken!

Bestemming onbekend
Lars Melkert is een van de activiteitenbegeleiders van De Heemhaven. Bij nood wordt hij als helpende ingezet. Tijdens de corona-uitbraak in De Heemhaven hielp hij in de zorg binnen zijn cohort. Ook werkte hij een maand op de covid-unit als helpende. Lees de beeldverhalen.

 

 

Drie musketiers op de corona-afdeling
Ze kenden elkaar al vanuit De Moerberg. Maar in september belandden ze samen bijna een maand lang op de corona-afdeling. Sinds die tijd hebben ze een hele sterke band opgebouwd. In de wandelgangen worden ze de ‘drie musketiers’ genoemd. Met z’n drieën vertellen ze over hun avonturen. Lees de interviews.

 

 

Nazorg voor Zorgbalansmedewerkers
Erik Schaap, casemanager re-integratie bij Zorgbalans, blikt terug op de coronaperiode en vertelt wat Zorgbalans jou kan bieden aan nazorg. Lees meer over nazorg.